Vanzarile au scazut, preturile au crescut. Care este situatia vanzarilor de locuinte.

vazut de:787

Preţurile locuinţelor din România au înregistrat o creștere de 2,5 procente în ultimul trimestru al anului trecut, potrivit datelor Eurostat. În alte țări, casele și apartamentele s-au ieftinit. În Germania, cu 5%, sau cu 6,5% în Danemarca. Pe de altă parte, pentru prima dată din 2015, prețurile locuințelor au scăzut, în medie, cu 1,5%, la nivel european. Tendința este mai accentuată peste Ocean.

Cauti o oferta de creditare? Noi iti punem pe masa toate ofertele potrivite. Detalii aici: https://solutiecredit.ro/cont-nou

În ciuda creșterii prețurilor la locuințe, unii vânzători încearcă să atragă clienți cu reduceri și promoții. Această tendință a fost observată și la ultimul salon imobiliar organizat în Capitală, unde o gamă variată de apartamente, case și chiar locuințe de vacanță au fost oferite spre vânzare.

Cu toate acestea, mulți dintre vizitatori nu par a fi dispuși să contracteze împrumuturi pentru achiziționarea unei locuințe, în contextul creșterii dobânzilor bancare din ultimul an. Mulți caută să își ofere ajutorul financiar fiicelor sau fiilor lor care sunt la început de drum și care nu pot obține un credit pe cont propriu.

Deși vânzările de locuințe au scăzut în ultimele luni, prețurile nu au fost afectate până acum. Potrivit datelor Eurostat, prețurile locuințelor din România au înregistrat o creștere de 2,5% în ultimul trimestru al anului trecut, în timp ce în alte țări, cum ar fi Germania sau Danemarca, prețurile locuințelor au scăzut. La nivel european, prețurile locuințelor au înregistrat, pentru prima dată din 2015, o scădere medie de 1,5%.

Analiștii economici avertizează că în Europa ar putea urma noi corecții „dezordonate” pe piața imobiliară, ceea ce ar putea duce la scăderea prețurilor locuințelor și în România. Cu toate acestea, piața imobiliară de lux pare să fie mai puțin afectată de crizele economice, iar dezvoltatorii imobiliari continuă să ofere reduceri și promoții la evenimentele de profil, cum ar fi salonurile imobiliare.

Salonul Imobiliar...


din Capitală, un eveniment ce atrage anual mulți vizitatori în căutare de locuințe noi, a avut loc și anul acesta. Cumpărătorii pot găsi aici o ofertă variată de apartamente, case și chiar locuințe de vacanță. Unii dezvoltatori imobiliari au ales să ofere reduceri și promoții la acest eveniment, pentru a atrage mai mulți clienți.

În ciuda ofertei variate, mulți dintre vizitatori nu sunt convinși de prețurile actuale ale locuințelor. În plus, dobânzile la împrumuturi au crescut semnificativ în ultimul an, ceea ce a descurajat multe persoane să ia un împrumut pentru a cumpăra o locuință. În schimb, mulți cumpărători preferă să ia rate direct de la dezvoltatorii imobiliari, care oferă condiții mai bune decât băncile.

În ultimul trimestru al anului trecut, prețurile locuințelor din România au înregistrat o creștere de 2,5%. În alte țări din Europa, cum ar fi Germania sau Danemarca, prețurile locuințelor au scăzut cu 5%, respectiv cu 6,5%. În schimb, în România, prețurile locuințelor rămân la un nivel ridicat și nu sunt afectate semnificativ de scăderea cererii.

Cu toate acestea, experții economici avertizează că Europa ar putea urma noi corecții „dezordonate”, iar prețurile locuințelor ar putea scădea și în România în acest an. Cu toate acestea, se estimează că piața imobiliară de lux va fi mai puțin afectată de eventualele scăderi de prețuri, datorită categoriei de clienți către care se adresează dezvoltatorii imobiliari.

În concluzie, în ciuda unor incertitudini și fluctuații economice, piața imobiliară din România rămâne una activă și atractivă pentru mulți cumpărători. Evenimente precum Salonul Imobiliar oferă oportunități pentru dezvoltatorii imobiliari să atragă noi clienți, iar cumpărătorii pot găsi o ofertă variată de locuințe noi. Cu toate acestea, decizia de a cumpăra o locuință trebuie luată cu grijă, ținând cont de prețurile actuale, dobânzile la împrumuturi.

Cauti o oferta de creditare? Noi iti punem pe masa toate ofertele potrivite. Detalii aici: https://solutiecredit.ro/cont-nouCompletati datele dvs.:
Nume complet:

Email:

Telefon:

Judet:

Accepta termenii si conditiile: Abonare noutati:Biroul de Credit | Credit cu Buletinul | Credit restantieri | Credit istoric negativ