Chirie sau rata? Care varianta este mai avantajoasa? Studiu concret video!

vazut de:1.330

Fie că eşti student într-un oraş străin, te-ai căsătorit recent sau pur şi simplu vrei să locuieşti singur, cu siguranţă ţi-ai pus întrebarea dacă merită închirierea unui apartament sau aplicarea pentru un credit ipotecar. În acest videoclip voi lua un exemplu concret, voi simula aplicarea la un credit şi închirierea pentru a studia rentabilitatea în timp.

După un studiu amănunţit am ajuns la concluzia că în oraşele mari preţul pentru închiriere este între 5 şi 12 euro pentru un metru pătrat util. Voi simula aplicarea pentru un împrumut şi închirierea unui apartament din Oradea, zonă centrală, 50 metri pătraţi utilii şi 2 camere.

Preţul pentru închirierea lui ar fi 7 euro pentru un metru pătrat, deci 350 euro pe lună. Aş putea cumpăra acest apartament cu un preţ...


mediu de 1250 euro pentru un metru pătrat util, deci cu 62500 euro. Probabil aş negocia cu vânzătorul la 60000 euro.

În concluzie am de ales între o chirie lunară de 350 Euro sau plata apartamentului cu 60000 euro.

Voi simula un credit ipotecar la Banca Transilvania de 48000 Euro, restul de 12000 euro fiind consideraţi avans pentru apartamentul cumpărat. În acest moment pentru un credit de 48000 Euro, pentru 20 de ani, voi plăti 297 euro lunar la care se adaugă în jur de 3 euro lunar pentru asigurare şi comision adiminstrare cont.

Deci dacă sunt sigur că voi locui în acel imobil minim 20 de ani, dacă aleg un credit voi rămâne cu imobilul după această perioadă şi voi plăti mai puţin cu 50 euro lunar.Completati datele dvs.:
Nume complet:

Email:

Telefon:

Judet:

Accepta termenii si conditiile: Abonare noutati:Biroul de Credit | Credit cu Buletinul | Credit restantieri | Credit istoric negativ