Chirie sau credit bancar? – avantaje si dezavantaje

vazut de:2.320

Locuinta reprezinta o problema mare pentru majoritatea tinerilor care aleg sa isi continuie viata pe cont propriu si au de ales intre achizitionarea cu bani cash, ceea ce este greu pentru 90%, inchirierea unui imobil fapt care se intampla cel mai frecvent sau cumpararea unui imobil in rate, printr-un credit imobiliar.

Bine inteles ca un imprumut ar fi mult mai avantajos deoarece banii pentru plata chiriei pot fi folositi pentru plata ratei insa problema este ca multi tineri nu isi permit sau nu se incadreaza in criteriile de acordare ale bancilor.

Cum stiu daca ma incadrez pentru un imprumut ipotecar?
– in primul rand aveti peste 25 ani (tinerii nu ofera incredere bancilor)
– vechimea in munca (acelasi loc) este de minim 3 ani
– detineti o dovada...


ca sunteti un bun platnic (chiar si factura de la telefonul mobil este buna, doar sa fie pe numele dumneavoastra)
– aveti peste salariul minim pe economie (minim 1000 ron), aici insa se poate jongla daca aduceti un coplatitlor (prietenul, prietena,sotul,sotia,mama,tata,sora etc)
– detineti un avans de minim 5% in cazul prima casa si minim 25% in cazul unui credit ipotecar pentru achizitie

Daca respectati aceste criterii puteti incerca sa aplicati pentru un credit. Sfatul nostru este sa faceti un studiu la mai multe banci din zona si sa verificati in detaliu toate informatiile, comisioanele si clauzele existente in contract.

BaniBanca.Ro poate sa va ajute in vederea unui imprumut, pentru acest lucru trebuie sa introduceti jos in pagina (sectiunea comentarii) datele dumneavoastra personale iar noi va vom contacta.Completati datele dvs.:
Nume complet:

Email:

Telefon:

Judet:

Accepta termenii si conditiile: Abonare noutati:Biroul de Credit | Credit cu Buletinul | Credit restantieri | Credit istoric negativ