Ce trebuie să ştie cei care stau în chirie sau închiriază. Schimbari 2019

vazut de:1.325

În această săptămână a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul ANAF nr. 114/2019 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare a contractelor de locaţiune, precum şi a modelului şi conţinutului formularului „Cerere de înregistrare a contractelor de locaţiune”.

Astfel, de acum, există o procedură nouă pentru cei care închiriază o proprietate şi declară la organul fiscal contractul de închiriere fizic sau online. Noua procedură le permite contribuabililor, inclusiv, înregistrarea online a respectivului contract.

Procedura de inregistrare a contractelor de inchiriere
Pentru inregistrarea contractului, locatorul depune “Cererea de inregistrare a contractelor de locatiune”, prevazuta in anexa nr. 2 la ordin, insotita de o copie a contractului de locatiune. Trebuie mentionat conform cu originalul si facuta o semnatura. Cererea se completeaza in doua exemplare, originalul ramane...


la organul fiscal competent, iar copia la locator.

Cererea, insotita de copia contractului, se depune la organul fiscal central competent sau prin mijloace electronice de depunere la distanta.

Modificarea sau incetarea contractului de locatiune pot fi inregistrate, de locator, la organul fiscal central competent, prin depunerea cererii, avand bifata in formular casuta „Modificare” sau „Incetare”, dupa caz, insotita de documentele justificative.

(2) Dovada inregistrarii la organul fiscal central competent a contractului de locatiune, a modificarilor ulterioare sau a incetarii acestuia este:

a) copia cererii avand inscrise numarul si data inregistrarii la organul fiscal – pentru cererile depuse direct la registratura organului fiscal central competent;

b) copia cererii, insotita de mesajul electronic de confirmare – pentru cererile depuse prin mijloace electronice de transmitere la distantaCompletati datele dvs.:
Nume complet:

Email:

Telefon:

Judet:

Accepta termenii si conditiile: Abonare noutati:Biroul de Credit | Credit cu Buletinul | Credit restantieri | Credit istoric negativ