Fonduri europene nerambursabile pentru IMM-uri, intreprinderi mici si mijlocii 2018

vazut de:1.507

In cursul anului 2018, microintreprinderile si IMM-urile vor avea acces la mai multe programe de finantare, atat europene cat si nationale.

Pentru a solicita fonduri nationale, principalele conditii sunt:
– vechimea societății solicitante (fondurile disponibile putând fi accesate de firme cu istoric sau de către firme debutante);
– locul de implementare al proiectului (fondurile pot fi accesate pentru mediul urban sau rural, iar în cele mai multe situații acestea sunt diferite);
– valoarea ajutorului financiar nerambursabil și valoarea contribuției proprii a solicitantului pentru asigurarea cofinanțării proiectului.

Top cele mai bune idei de afaceri – CLICK

1. Investiții în exploatații pomicole
Submăsura 4.1.a din cadrul PNDR 4.2.a este destinată finanțării investițiilor în exploatațiile pomicole, atât pentru crearea unor noi livezi, cât și pentru extinderea și modernizarea unora existente. În plus, banii europeni pot fi folosiți pentru a crea, în cadrul aceleiași exploatații, a unor facilități de procesare a producției proprii.

2. Investiții în exploatații agricole
Fermierii pot accesa, în cursul anului 2018, fonduri nerambursabile pentru înființarea sau dezvoltarea fermelor vegetale, zootehnice sau mixte. Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru submăsura 4.1 aferentă anului 2018 nu a fost încă anunțată, însă anul trecut proiectele au putut fi transmise în perioada 3 mai – 31 iulie 2017.

3. Investiții în prelucrarea și comercializarea de produse agricole
Dacă în cadrul submăsurii 4.1 se pot realiza investiții pentru obținerea de produse agricole primare (legume, lapte, cereale, ciuperci, etc), în cadrul acestei submăsuri se pot realiza investiții pentru prelucrarea și comercializarea acestora.

4. Investițiile în crearea și dezvoltarea unor...


afaceri non-agricole în spațiul rural

În completarea submăsurilor agricole, PNDR a lansat, până anul trecut, două linii de finanțare destinate exclusiv creării sau dezvoltării unor afaceri non-agricole localizate în spațiul rural.

Top cele mai bune idei de afaceri – CLICK

Fonduri naționale nerambursabile

1. Start-up Nation
Programul Start-up Nation este cea mai importantă sursă de finanțare nerambursabilă pentru afacerile debutante, fără istoric, atât din mediul urban, cât și din mediul rural.
Finanțarea nerambursabilă alocată este de până la 200.000 de lei, acoperind 100% din valoarea investiției eligibile, astfel că beneficiarul va contribui financiar doar pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile care pot interveni în cadrul proiectului.

Prin intermediul acestei măsuri de finanțare, antreprnorii debutanți își pot finanța ideile de afaceri din următoarele domenii de activitate:
– producție de bunuri de larg consum;
– producția de soluții software;
– industrii creative;
– servicii și alte activități economice.

2. Programul pentru microindustrializare
În cadrul acestui program de finanțare sunt eligibile microîntreprinderile și IMM-urile care au, la data depunerii cererii de finanțare, cel puțin un an istoric, astfel că firmele debutante nu pot solicita finanțare nerambursabilă prin intermediul acestei măsuri.
Finanțarea maximă ce poate fi solicitată prin intermediul acestei măsuri este de 450.000 de lei, însă beneficiarii trebuie să contribuie cu 10%-25% la valoarea eligibilă a proiectului.

3. Programul pentru comerț și servicii
Dacă programul pentru microindustrializare finanțează activitățile de producție, prin intermediul acestei măsuri, solicitanții eligibili pot cere sprijin financiar nerambursabil pentru activități de comerț și servicii.

Top cele mai bune idei de afaceri – CLICKCompletati datele dvs.:
Nume complet:

Email:

Telefon:

Judet:

Accepta termenii si conditiile: Abonare noutati:Biroul de Credit | Credit cu Buletinul | Credit restantieri | Credit istoric negativ