Importanta scorului de credit – Bancile aproba creditul in functie de Scoring

vazut de:2.437

Scorul de credit sau Scoring este defapt un punctaj al situatie personale financiare, personale, familiale. Pentru aprobarea creditului bancile folosesc aceasta unelta care decide daca persoana respectava este potrivita pentru un anumit imprumut dar si pentru ce suma maxima. Pe scurt acest scor influenteaza:
– decizia de aprobare/respingere a creditului;
– valoarea creditului aprobat;
– avansul solicitat;
– costul creditului (dobândă, comisioane);
– gradul de îndatorare;
– gradul de acoperire cu garanții.

Daca solicitantul doreste un codebitor si acesta va simula un scoring cu aceleasi date. Cel mai rau afecteaza punctajul restantele la credite anterioare. O persoana cu restante de peste 3 luni nu mai are sanse sa...


fie creditata de o institutie bancara.

Chiar si IFN-urile apeleaza la acest scoring insa conditiile sunt mai mici decat cele ale bancilor.

De precizat ca bancile au sisteme de scoring diferite si aceeasi persoana poate fi admisa la o anumita banca iar la alta respinsa sau aprobata cu o suma mai mica.

Avantajul apelarii la un credit prin broker (ex BaniBanca.Ro ) este ca primiti clar si rapid numele bancilor la care sunteti aprobat fara nici-un comision suplimentar. De asemenea puteti primi informatii despre suma maxima pe care o puteti imprumuta si ajutor in procurarea documentelor necesare.

Pentru a face o cerere de credit va rog sa aplicati AICICompletati datele dvs.:
Nume complet:

Email:

Telefon:

Judet:

Accepta termenii si conditiile: Abonare noutati:Biroul de Credit | Credit cu Buletinul | Credit restantieri | Credit istoric negativ