Criza resurselor umane afecteaza companiile si in 2018 – Studiu, statistici

vazut de:1.546

Criza resurselor umane afecteaza si in 2018 companiile, resursele umane calificate sau necalificate fiind din ce in ce mai greu de procurat. Cauzele se datoreaza mai multor spete, de la salariile mici pana la migrarea persoanelor apte de munca.

„România este pe locul trei în ceea ce priveşte deficitul de personal (72%), pe locul doi Taiwan (73%) şi pe trei Japonia (89%), conform unui studiu al Manpower. Numărul firmelor care spun că au investit în formarea angajaţilor s-a dublat în ultimii doi ani (2015-2017), de la 20% la 53% anul trecut“, a explicat Phillip C. Nell, director academic în cadrul programului de Executive...


MBA al WU Executive Academy.

Cati pensionari sunt in Romania?
Un studiu exeecutat de Istitutul National de Statistica reda ca in 2018 numarul pensionarilor a ajuns la 5,234 milioane iar numarul salariatilor 4,824 milioane.

Cati romani sunt plecati in strainatate?
Conform institutului nostru de statistica avem 2,5 milioane de romani plecati, insa Organizatia Natiunilor Unite relateaza ca ar fi peste 3,5 milioane.

In concluzie, daca firmele din Romania nu vor invata sa respecte angajatii, conducerea echipei nu va fi facuta de personal cu adevarat calificat si competent iar salariile nu vor fi corecte muncii prestate, mai repede sau mai tarziu vor pune lacat productiei.Completati datele dvs.:
Nume complet:

Email:

Telefon:

Judet:

Accepta termenii si conditiile: Abonare noutati:Biroul de Credit | Credit cu Buletinul | Credit restantieri | Credit istoric negativ