Cumparare apartament sau casa prin credit ipotecar – Pasi care trebuie urmati 2014

vazut de:8.058

Dupa mai bine de 2 luni de cercetari am venit cu acest post in care va prezint ce pasi trebuie urmati pentru a cumara un imobil, apartament sau casa prin credit bancar; tot ce trebuie sa stiti despre aplicarea la un credit ipotecar.

In primul rand trebuie sa alergati de la o banca la alta pentru a cere oferte de creditare dupa care sa alegeti cea mai buna solutie insa pentru a elimina aceste drumuri inutile va safatuiesc sa faceti o cerere AICI iar noi va vom repartiza unui broker din zona dumneavoastra care se va ocupa de asta GRATUIT. De ce gratuit? dupa cum am expus si in posturi anterioare noi lucram pentru banci, deci suntem platiti de ele.

Ce trebuie sa aveti in prima faza:
– in primul rand trebuie sa aveti un buletin care sa ateste ca sunteti roman + un al doilea document oficial (permis de conducere, certificat de nastere etc)
– trebuie sa aveti minim 25% din suma dorita; majoritatea bancilor au aceasta conditie
– ar fi util daca nu aveti venit suficient de mare sa aduceti un coplatitor (parinti, rude, prieteni orice doar sa aiba venit bun si sa nu aiba alte credite)
– trebuie sa stiti ca ratele pot merge pana la 70 de ani (varsta dumneavoastra si a copatitorului) si gradul de indatorare trebuie fie de maxim 60-70% din venitul prezentat.

Dupa ce sunteti sigur ca...


cele de mai sus nu sunt o problema depuneti cererea de creditare AICI

Dupa ce apartamentu/casa este aleasa, pretul negociat, actele la banca depuse (dupa primirea ofertei de la broker alegeti banca cea mai ieftina) urmeaza sa mergeti impreuna cu proprietarul sau proprietarii la notar unde achitati avansul care va fi dovada in dosarul de creditare.

MARE ATENTIE! cand notarul va face precontractul specificati clauzele de mai jos:
– in cazul in care banca nu aproba creditul, proprietarul este obligat sa restituie avansul
– in cazul in care clientul se razgandeste este obligat sa restituie avans dublu

Aceste clauze sunt foarte importante deoarece va protejaza de orice impas negativ. Cititi cu atentie inainte sa semnati documentele cu accent pe sume, date etc.

Dupa terminarea documentelor la banca dosarul este inaintat spre centrala, un evaluator va veni sa vada proprietatea iar dupa trebuie sa asteptati verdictul: aprobat sau nu! Daca creditul va fi aprobat (raspunsul dureaza de obicei 1-2 saptamaini si maxim 1 luna la prima casa) trebuie sa megeti la notar pentru a finaliza contractul iar dupa la banca pentru a semna primirea creditului iar vanatorii pentru a retrage banii.

Majoritatea bancilor accepta retragerea in cazul in care va razganditi in aproximativ 15 zile, dar pentru aceasta clauza trebuie sa cititi contractul; el difera de la banca la banca.

Daca aveti alte intrebari le astept cu mare drag!

Cererile de creditare le puteti depune AICICompletati datele dvs.:
Nume complet:

Email:

Telefon:

Judet:

Accepta termenii si conditiile: Abonare noutati:Biroul de Credit | Credit cu Buletinul | Credit restantieri | Credit istoric negativ