Am amanat plata ratelor. Mai pot solicita un credit in 2020?

vazut de:2.739

Conform Biroului de Credit, amanarea persoanelor fizice a plati ratelor conform Ordonantei de Urgenta nr. 37/2020 Bancile vor raporta Biroului de Credit aceste amanari dar nu vor influenta scorul FICO. In acest sens, pentru toate creditele inregistrate la Biroul de Credit si suspendate la plata, creditorii vor inregistra comentariul “Suspendare la plata”. Ulterior, in perioada de suspendare la plata, creditorii vor transmite la fiecare scadenta informatia referitoare la faptul ca rata si valoarea platita sunt zero.

Scorul de credit nu va fi afectat de comentariul „Suspendare la plata”, intrucat acesta nu influenteaza algoritmul de calcul. Suspendarea la plata este o informatie care face parte din categoria “Date referitoare la evenimente care apar in perioada...


de derulare a produsului de tip credit”, care poate fi prelucrata in Sistemul Biroului de Credit in baza interesului legitim si pentru care persoanele vizate au fost informate anterior conform art. 13 si 14 din Regulamentul General privind Protectia Datelor.

Inregistrarea suspendarii la plata este necesara atat pentru a reflecta in mod corect situatia creditului, in perioada suspendarii la plata, cat si pentru continuarea desfasurarii unei activitati de creditare responsabile, in conditiile protejarii, facilitarii accesului la creditare si prevenirii indatorarii excesive a persoanelor vizate, respectarii cadrului legal referitor la evaluarea bonitatii si la reducerea riscului de credit, precum si prevenirii utilizarii sistemului financiar-bancar pentru desfasurarea unor activitati contrare legii.

Citeste tot: http://solutiecredit.ro/imprumut-online/blog/cum-influenteaza-amanarea-platii-ratelor-solicitarea-unui-nou-imprumut-credit-2020/Completati datele dvs.:
Nume complet:

Email:

Telefon:

Judet:

Accepta termenii si conditiile: Abonare noutati:Biroul de Credit | Credit cu Buletinul | Credit restantieri | Credit istoric negativ