Cum mă poate ajuta acestui serviciu?
Dacă ai lucrat legal în Marea Britanie, Spania, Germania, Olanda, Austria, Irlanda sau SUA, atunci ţi se cuvine o rambursare de impozit din străinătate. Experţii de la acestui serviciu te ajută să îţi recuperezi banii simplu şi rapid, fără să te mai lupţi cu o mulţime de formulare complicate şi în limbi străine.
De ce mi se cuvin aceşti bani?
Pentru munca ta din străinătate ai primit un salariu brut, din care ţi s-au calculat și reținut anumite contribuţii obligatorii și impozitul pe venit. Aceste calcule se fac de către angajator în baza unor grile de venituri anuale care, pentru a putea fi aplicate şi veniturilor obţinute lunar, sunt aproximate. Astfel, impozitul pe care angajatorul ţi l-a reţinut din salariul brut şi l-a plătit la bugetul statului respectiv, este unul estimativ, nu exact. La sfârşitul anului se efectuează un cumul al tuturor veniturilor obţinute de o persoană şi se efectuează o regularizare a taxelor, deoarece majoritatea impozitelor ajung să fie plătite într-un cuantum mai mare.
De exemplu, sunt foarte multe ţări unde veniturile sub 8000 de euro nu sunt impozitate. Dacă un angajat român a muncit 3 luni în afară luând 1000 euro pe lună, atunci suma totală este sub limita veniturilor impozitate şi are dreptul să primească înapoi întregul impozit plătit. În cazul celor cu venituri peste pragul minim, se poate face o recuperare parţială, dar la fel de însemnată, a taxelor.
Atenţie! Niciun stat nu restituie în mod automat diferenţa de bani, ci plătitorul de impozite (tu) trebuie să facă o cerere în acest sens.
O să am probleme cu fostul sau actualul angajator?
Nu o să ai nicio problemă. Pe lânga faptul că este perfect legal şi normal să ceri returnarea taxelor, suma de bani nu se recuperează de la angajator, ci de la statul unde ai lucrat. Este o procedură obişnuită, prin care majoritatea plătitorilor de impozite trec şi, tocmai de aceea, statul pune la dispoziţie o serie de formulare: pentru a-i ajuta pe angajaţi să primească banii plătiţi în plus.
Cum se procedează ?
1. Completează formularul din partea dreaptă a paginii cu datele tale personale;
2. În maxim 48 de ore vei fi sunat de consultantul nostru;
3. Vei primi de la noi un set de formulare pe care le vei completa şi ni le vei trimite inapoi. La acestea vei adăuga şi nişte documente standard pe care le-ai primit în ţara în care ai lucrat;
4. Din momentul în care primim setul complet de documente din partea ta, îţi recuperăm banii cât mai rapid.
Ce se întâmplă dacă nu am toate documentele de la locul de muncă?
Dacă îţi lipsesc documentele respective, noi îl vom contacta pe angajatorul tău (cu excepția angajatorilor din Irlanda...
și SUA) şi vom încerca să le obținem pentru tine fără nicio plată suplimentară.
Câţi bani pot recupera?
Poţi recupera sute sau chiar mii de euro pe fiecare an lucrat! Însă trebuie să ai în vedere că există o perioadă de timp limitată în care îi poţi solicita, de aceea e bine să ne contactezi cât mai repede. Altfel, dreptul tău legal expiră.
Cum primesc suma de bani recuperată?
Banii îţi pot fi transferaţi, în funcţie de preferinţele tale, direct în contul tău bancar, prin mandat poştal sau orice altă forma de transfer bani.
În cât timp voi primi aceşti bani?
Termenul depinde de procedurile birocratice din fiecare ţară. În general, dat fiind că aceşti bani sunt chiar ai tăi, plătiţi în fiecare lună drept impozit din salariul tău, statele respective nu întârzie foarte tare cu restituirea lor. Însă birocraţie există peste tot iar funcţionarii din afară pot şi ei întârzia… Dacă dosarul este complet şi dacă cererea de restituire a impozitelor se face pentru anul imediat anterior, duratele minime de restituire sunt între 1 şi 8 luni. Dacă lipsesc informaţii din dosar sau dacă cererea de restituire se face pentru 2-5 ani anteriori, e posibil ca perioada de restituire a banilor să dureze chiar mai mult de 12 luni. Aşadar, pentru a primi banii în cel mai scurt timp, e bine ca la finalul fiecărui an fiscal să depui cererea de restituire a impozitului pentru anul tocmai încheiat.
Dar de ce să apelez la acestui serviciu şi să nu îmi recuperez singur impozitul?
Avantajele sunt multiple, totul fiind gândit pentru confortul tău:
– consultanţii vorbesc limba “birocratică” a fiecărui stat şi înţeleg bine terminologia greoaie, astfel nu vor exista neînţelegeri de limbă, procesul fiind mult scurtat;
– funcţionarii birourilor fiscale răspund mult mai repede solicitărilor venite din partea acestui serviciu pentru că ne cunoaştem şi lucrăm împreună de ani de zile;
– dacă noi constatăm că suma calculată nu e conformă cu estimările noastre, verificăm dacă s-au omis informaţii de către autorităţile fiscale şi ne luptăm pentru a obţine suma corectă;
– în cazul în care biroul fiscal are nevoie de informaţii suplimentare din partea ta, vom răspunde noi rapid la toate întrebările, fără a te mai deranja.
Care sunt tarifele acestui serviciu ?
Cu excepţia Spaniei și SUA unde comisionul pe care îl încasăm în avans este fix şi minimal (pentru că în aceste două țări avem de la început 100% garanţie că îţi vei primi impozitul), pentru restul ţărilor noi solicităm comisionul la sfârşit. Adică doar în momentul în care şi tu îţi primeşti banii, comisionul depinzând de suma restituită. În cazul în care nu va exista nicio restituire, tu nu vei plăti nimic.
Dacă mai ai intrebări, consultanţii noştri îţi răspund cu plăcere la ele!